English

Masturbimi dhe këshillat ndaj tij

Masturbimi është krejtësisht normal dhei shëndetshme dhe shumë njerëz e bëjnë atë. Duke menduar dhe duke u përpjekur vetë për të ndihmuar veten e tyre.

. Çfarë është masturbimi?

Masturbimi është kënaqësi seksuale që ju i jepni vetes.
Të gjithë e bëjnë atë ndryshe, dhe realizohet zakonisht duke menduar, fantazuar mendime seksuale apo dhe duke prekur pjesët tona seksuale.

. A është gabim të masturbosh?

Jo. Kjo është një mënyrë e përkryer natyrore për të eksploruar trupin tuaj dhe zbulimin e asaj që ju bën të ndiheni mirë. Shumë djem masturbojnë në të shumtën e herëve. Mosha e pikut për masturbim te mashkulli është 17. Por mund të ndodhë më shpesh pas kësaj moshe. Ndërsa vajzat masturbohen më pak.

Jo të gjithë masturbojnë. Pra, nuk ka nevojë për ta bërë atë në qoftë se ju nuk ndiheni për ta bërë.

. A është e keqe për shëndetin?

Masturbim nuk ju bën as të verbër e as të çmendur.
Në fakt, ai mund të jetë i mirë për ju, pasi ju ndihmon lehtësimin e stresit dhe shkakton lirimin e endorphins (hormone kënaqësie),të cilat ju bëjnë më te relaksuar. Na ndihmon të flemë dhe ndihmon organet gjenitale të jenë gjithmonë në gjendje të lart pune.
Masturbimi është edhe rezultati në seksin e sigurtë.

. A është OK për të vënë një objekt brenda vaginës?

Ju mund të bëni atë që ju pëlqen, për aq kohë sa ajo nuk do t'ju dëmtojë ju dhe të jeni të sigurt që ju mund të mbani atë derisa të mos harroni atë brenda ose ta humbni në brendësi. Megjithatë, disa objekte janë të mbuluar me bakteriet e përditshme të cilat mund të sjellin infeksione në vaginën tuaj.. Mos vendosni të njëjtat objekte që përdorni për gojën ti përdorni dhe për vaginën dhe të kundërtën.
Dhe për siguri mbuloini më parë me prezervativ.

KOMENTE