English

Serbët urrejnë filmin e Angelina Jolie - Angelina Jolie urren serbët?

Debutimin regjisorial Angelina Jolie në Toka e gjakut dhe Mjaltë është plot gënjeshtra për serbët - thotë William Dorich, një gazetar dhe botues nga Los Angeles. Në një intervistë me gazetën serbe Veçernje Novosti, Dorich ka zbuluar disa detaje të reja rreth fundit të luftës në internet në mes të serbëve dhe Jolie.

"Angelina Jolie ndoshta do të donte që të gjithë të mendojnë se filmi i saj është një projekt i artit, por e vërteta është se ky film është një propogandë e pastër anti-serbe. Jolie dërgon mesazh të drejtpërdrejtë për shikuesit se serbët janë krejtësisht të çmendur, ndërsa muslimanët janë viktima të pafajshme ", - thotë Dorich, dhe shton:" Në fund, filmi na jep informacion se 50.000 gra boshnjake u dhunuan brutalisht. Çfarë është, gjithashtu e pabesueshme është se edhe Kisha Ortodokse Serbe është akuzuar drejtpërdrejt nga krimet në këtë film. "

Dorich gjithashtu ka thënë: "Unë u largova nga kinema i alarmuar nga fakti se fjala serbe është përdorur përsëri si sinonim për të keqen. Një histori dashurie përfundon me Daniel i cili e godet në kokë Ajlan, dhe më pas bie në në gjunjë duke qarrë dhe me thirrjet - Unë jam një kriminel lufte. Ky film është me të vërtetë një tentativë genocidi kinematografi".

Dorich argumentoi se gjithçka është financuar me paratë Arabia Saudite. Dhe kjo Angelina Jolie ishte zgjedhur skenariste dhe drejtore për shkak të pikëpamjeve të saj politike.

"Angelina nuk është një injorante. Ajo është mjaft afër me politikanët e Uashingtonit ", - thotë William Dorich -" Dhe i ati i saj, aktori Jon Voight Hollywood, mori pjesë në shkollën e lartë Kryepeshkope Stepinac në White Plains, New York, e ndërtuar në vitin 1950 dhe emrin prift katolik kroat i dënuar për krime kundër serbëve dhe hebrenjve gjatë Luftës II Botërore. Ky është ndoshta çelësi i fushatës anti-serbe të Angelina Jolie. "

Ndërkohë, në një intervistë për të njëjtën gazetë, Emir Kusturica shtoi: "Angelina Jolie, regjisorja më e madhe në botë me dukuri intelektuale të. shekullit të 21-të, erdhi në numrat e saj të dhunuar dhe të vrarë. 20 vjet pas kësaj lufte, ajo mbetet portparol( pro)e idesë se 250.000 njerëz u vranë, duke përfshirë serbët - por me një përjashtim të vogël, sepse askush nuk përmend serbët ".

"Duke marrë parasysh deklaratën e saj që Wesley Clark dhe Richard Holbrooke e ndihmuan atë me dorëshkrime të shumta, - çdo gjë bëhet e qartë", - tha Kusturica.

KOMENTE