English

GOOGLE di më shumë se çfarë ju pëlqeni, se sa partneri juaj

Tani gjiganti i kërkimit vetëm përmes një informacioni të shkurtër që mbledh e gjen se çfarë jeni ju.
Por duket që algoritmet e famshme nga Google janë larg nga të pagabueshmet.
Dhe njerëzit duke përfituar nga obsioni i ri, lejon publikun të shohë se çfarë lloj konsumi të Google i ka bërë ata të kënaqen madje duke ndryshuar dhe seksin dhe moshën thjesht për të parë dhe marrë atë që duan dhe që u jep kënaqësi.
Megjithëse Google shpenzon aq shumë dhe kujdeset për privatësinë e secilit, përsëri debati ka plasur javën e parë lidhur me këto privaci, gjë që ka sjellë të ndjekë të gjithë përdoruesit e tij në të gjitha faqet madje përfshirë dhe youtube.
Detajet personale të "profilit" përmbledhin shumë interesa të një përdoruesi, së bashku me moshën dhe gjininë.
Google ndërton një profil të detajuar për mbajtjen e llogarisë së gjithësecilit por shumë prej përdoruesve ndryshojnë gjininë dhe moshën ose dhe përdorin llogarinë e dikujt tjetër dhe në këtë mënyre ndodhin dhe gabimet.

Një bloger nga faqja e teknologjisë Mashable është gjetur këtë javë ne faqja Google's Ad Preference dhe mendohej se ishte një burrë me moshë mesatare dhe që interesat e tij përfshiheshin në teknologji dhe informatikë.
Faqja e profilit, e quajtur Preferences Ad, është e fshehur brenda një menu settings në Llogaritë Google
Ky lloj profilizimi ne thellësi ngre këmbanat e alarmit me privatësinë e aktivistëve.
"Konsumatorët kanë jetë gjithnjë dixhitale dhe gjithmonë e më shumë do të proçedohet në këtë mënyre thotë Rainey Reitman, drejtor për privatësinë në fondacionin Electronic Frontier.
"Nuk ka qenë kurrë një kohë në histori ku privatësia ishte nën sulm ashtu siç është bërë sot.

Faqja Preferencat Ad erdhi në dritë pas një ndryshimi të thellë rreth "politikës së privatësisë", i cili hyn në fuqi më 1 mars.

Të dhënat në YouTube, informatat dhe të dhënat e Gmail do të kërkohen të jenë sa më të sakta me qëllim që profilet të jenë sa më të personalizuara dhe private.
Prandaj faqja Ad Preferences do të ketë mjaft gjëra specifike lidhur me kërkimet tuaja në google ndaj gjithmonë duhet të jemi sa më të saktë dhe të sinqertë në atë që duam .
Ju mund të ndryshoni me dorë 'interesat' tuaja nga faqja Preferencat tuaj Ad - megjithëse Google do ju ndalojë nga dërgimi i reklamave tuaja.

Për më konkretisht le të presim datën 1 Mars të këtij viti për të kuptuar sa më qartë proçedurën e faqes Ad PreferencesKOMENTE