English

Ishujt Santorini, frika e një vullkani të mundshëm (VIDEO)

432

Kohët e fundit shumë tërmete kanë ndodhur madje për të qënë të saktë 68 tërmete brënda vetëm 34 orëve në trekëndëshin detar të Egjeut midis ishujve të Kretës,Santorinit dhe Rodosit kanë shkaktuar shqetësim të madh në Greqi dhe dyzime të sizmiologëve grekë.
Në rajonin ku janë regjistruar këto lëkundje sizmike ka dhe deformime në koren e tokës si dhe erë të rëndë squfuri, karakteristika këto të një aktiviteti vullkanik. Ato nuk nënkuptojnë domosdoshmërisht aktivizim të vullkanit, por i bëjnë ekspertët më vigjilentë. Autoritetet vendore kanë qenë të alarmuara dhe qytetarët sipas vëzhguesve duhet të jenë të përgatitur dhe të kenë shqyrtuar skenarë dhe mënyra veprimi sepse edhe një shpërthim i thjeshtë paralajmërues që do të nxjerrë hi vullkanik nga krateri, do të ketë pasoja,sidomos në fluturimet ajrore.

KOMENTE