English

(VIDEO) Pesha e bukës dhe abuzimi me të. Duhet të shitet me kg

Prodhuesit e bukës i kërkojnë Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, Drejtorisë së Metrologjisë dhe Bashkisë të marrin masa për standardizimin peshës së bukës. Ata thone se ashtu si ne vende te tjera te Europës, edhe në Shqipëri buka duhet të shitet me kilogram për të frenuar abuzimin që bëhet me peshën.

434

KOMENTE
  • livalu Ligor Luarasi14:46 - 29 Janar 2012
    SHQIPERIA NJE THES ME ABUZIME. Sikur te ishte ne atdheun tim i vetmi abuzim me buken brenda javes ky mekat normalizohej.Shitesi i bukes ne dyqanin e tij me ligj detyrohet te mbaje peshoren e vulosur nga kontrollori per saktesine e saj,dhe c'do bleres buke peshon buken. Ne se ajo ka edhe nje gram me pak shkon ne polici mban proces verbalin, me disa te tilla shitsit i mbyllet dyqani nje vit.Por ne memedheun tim,abuzimet formojne nje liste te gjate qe kjo e bukes behet mikroabuzim; 1-Ne Shqiperi abuzohet me pronat e pronarit. 2- " " " " vjedhjen e faltoreve si vend i shenjte ku njeriu edukohet mos vjedhe,vrase,mashtroje,etj. 3-Ne Shqiperi abuzohet me biletat e autobuzeve. 4-Ne shqiperi abuzoet me shitje-blerjen e ilaceve neper farmacite. 5-Ne shqiperi abuzohet me ryshfetet nen dore pa te cilat s'mer dot nje dokument dhe shume ryshfete te tjera. 6-Ne Shqiperi abuzohet me shoferet qe shkelin regullat e trafikut. 7-Ne Shqiperi abuzohet me nivelin e ulet te spitaleve ku nuk shkelin gazetaret o kameramanet. 8-Ne Shqiperi abuzohet me pasaportat biometrike,kopjohen. 9-Ne Shqiperi abuzohet me pensionistet qe s'jetojne dot nga nje pension qesharak. 10-Ne Shqiperi abuzohet me te perndjekurit 20 vjet demokraci,duke i soroillatur sa tu vije fundi. 11-Ne Shqiperi abuzohet me nivelin e ulet te shoqerise civile per te mos ngritur zerin ku ka te drejte. 12-Ne Shqiperi abuzohet me ujrat e zeza neper plazhet. Ta le ketu thesin me abuzimet sepse opozitari e ka gati pergjigjen:po pse Shqiperia s'paska asnje miresi o permiresim? JO,zotni Shqiperia s'eshte ku ka qene,por edhe nuk eshte ku duhej te ish.Kjo sepse gjithe qeverite e tranzicionit kane mekatet e tyre,por asnje nga to s'ka pranuar deri sot ndonje mekat. Mekate nuk pranojne,ndeshkushmerine e kemi vetem per cironkat,keto shkaqe dhe te tjerat,vecan nje drejtesi gangrenoze dhe avazi i bukes me analoget e saj heth vallen edhe pas 20 vjet demokraci.
  • Xheni Serica20:42 - 28 Janar 2012
    Po eshte mese e drejte--- jetoj ne itali dhe ketu buka shitet ne ate menyre ,,keshtu duhet te mesojme,, e te shohim keta abuzues qe ndeshkojne e vjedhin kete popull te cilet nuk arrijne te ushqehen ,, e te arrijne fundin e muajit ,,,ju lutemi qe dikush te vere dore njehere e pergjithmone me keto gjera banale .Faleminderit.