English

Shqiptarët arrijnë mesataren e Europës në luajtjen e Kumarit. A janë më të pasur? (VIDEO)

Sipas të dhënave zyrtare nga Ministria e Financave në vitin 2010, tregu formal i lojrave të fatit ishte 184 milionë dollarë dhe në vetëm dy vjet është rritur me mbi 12 për qind.

Të dhënat tregojnë se aktualisht çdo shqiptar shpenzon në bixhoz mestarisht rreth 6570 lekë në vit. Por ky është vetëm tregu legal i lojërave të fatit. Vlerësime jopublike nga Ministria e Financave tregojnë se industria reale e kumarit në Shqipëri është mbi 2.5 herë më e madhe nga ajo që tregojnë shifrat zyrtare, përafërisht rreth 500 milionë dollarë ose 5 gati 5 për qind e Prodhimit Kombëtar.

458
Sipas kesaj shifre rezulton se çdo shqiptar shpenzon mesatarisht 178 dollarë në vit në lojrat e bixhozit, një shifër kjo gati e përafërt me mesataren e Bashkimit Europian. Por nëse krahasohet me të ardhurat për frymë, rezulton se shqiptarët luajnë në bixhoz shumë më tepër se sa qytetarët e pasur të BE-së.

KOMENTE