English

Vera e Kuqe dhe përfitimet shëndetsore prej saj

Mundet vera e vërtetë të përmirësojë shëndetin tonë dhe të rriti jetëgjatësinë? Shkencëtarët kanë filluar të thonë: "Po!" Duke menduar se teoria është e vërtetë - vera na jep gjallëri dhe jetëgjatësi

Hulumtuesit kanë zbuluar se vera e kuqe ësht mjaft e pasur në flavonoids që janë fantastike për shëndetin tonë. Flavonoids janë të njohur mirë për cilësitë e tyre antioxidante ndihmojnë trupin i rezistojë sëmundjeve të tilla si alergeneve, viruset dhe carcinogens.

Vera e kuqe gjithashtu përmban anxioxidantë, të cilat ndihmojnë trupin ti rezistojë kancerit dhe sëmundjeve kardiovaskulare. Cabernet Sauvignon, Petit Syrah dhe Pinot Noir përmbajnë përqendrime të larta të antioksiduesve dhe flavonoids.

Vera e kuqe të tjera si Merlots përmbajnë pak flavonoids, por përsëri më shumë se verërat ebardha. Pra, basti më i mirë për të pirë verë për shëndetin tonë është vera e kuqe. Gjithsesi nuk duhet tepruar se në të kundërt dëmtojmë shëndetin Për burrat deri në 3 gota në ditë ndërsa për gratë 1 gotë çdo padite.

Një mjek zviceran në shekullin e 16 theksoi "Vera është një ushqim, një ilaç dhe helm - kjo është vetëm një çështje e dozës." ndaj me doza të vogla është e dobishme në të kundërt e dëmshme.

Eksperti kardiovaskular, profesor Roger Corder, ka shpenzuar vite duke studiuar dëshmitë e përfitimeve shëndetësore nga vera e kuqe. Në librin e tij të ri, "Ushqimi Wine", ai thotë se është i bindur se shumica prej nesh duhet të përfshijnë verë të kuqe në çdo ditë të jetës sonë.

Corder ka zbuluar atë që ai e etiketoi përfundimisht "paradoksi francez". Konkretisht, pse francezët kanë një normë më të ulët të sëmundjeve të zemrës, pavarësisht nga fakti se dieta e tyre ishte jashtëzakonisht e pasur në yndyrna, bëri që ai të përqëndronte kërkimin e tij në pjesën jugperëndimore të Francës, ku jetëgjatësia dukej më e lartë dhe përfundimi ishte përdorimi i verës.

Ndërsa vera nuk mund të jetë eliksir përfundimtar i njeriut ose burim i të rinjve, ajo sigurisht duhet që të merret në konsideratë duke shtuar një gotë verë apo dy në dietën tonë të përditshme - duke ngritur dolli:
"Për një jetëgjatësi të shëndetshme"

KOMENTE