English

Film dhe Broadway. Vdes aktori Ben Gazzara

Aktori Ben Gazzara ka vdekur në Nju Jork në moshën 81 vjeçare.
Ai ishte mjaft i njohur për të luajtur karaktere të vështira dhe keqbërëse sidomos në filmat: Anatomia e një vrasje në vitin 1959 dhe në 1970 Vrasja e bastvënësi kinez.

Gazzara, i cili kishte qenë duke vuajtur nga kanceri pankreatik, më vonë u shfaq në komedinë kult, Big Lebowski, drejtuar nga vëllezërit Coen.
Ai filloi karrierën e tij në teatër, dhe prodhimin fillestar të Broadway Cat në një çati Tin Hot.

Karriera

Një mik i familjes së tij për një kohë mjaft të gjatë Suzanne Mados, tha se Gazzara vdiq të premten.

Biri i emigrantëve italianë, Gazzara ishte një aktor i lindur dhe kjo e ka ndihmuar atë të arrijë majt që në fillim të karrierës së tij.
Ai ka luajtur mjaf filma që kanë fituar dhe çmime, si The Strange One, The Thomas Crown Affair dhe Opening Night etj.
Gazzara pati dy martesat e tij të para me aktoret Louise Erikson dhe Janice Rregullës të cilat përfunduan të dyja në divorc. Martesa e tij e tretë ishte me modelen Elke Krivatand, në vitin 1982.

KOMENTE