English

Shpallet gjendja e fatkeqësisë natyrore deklaron Berisha

Kryeministri, Sali Berisha shpalli gjendjen e fatkeqësisë natyrore në Shkodër, Kukës Dibër, Korçë dhe Librazhd.
“Gjysma e territorit të vendit e mbuluar me sasi të mëdha bore. Do bëjmë gjithçka për të shpëtuar jetët dhe pasuritë e qytetarëve. U bëj thirrje banorëve të shamangin në maksimumin e mundshëm udhëtimet, pasi ndihma jo në çdo moment mund të arrijë në kohën e duhur. Nuk ka asgjë për t’u përfshirë nga paniku, por duhet urtësi dhe maturi. Deri tani gjendja është përballuar me sukses”, tha Berisha.
Kurse Ministri i Brendshëm, Bujar Nishani bëri një përmbledhje të situatës dhe masat që janë marrë për përballimin e saj.
“Kemi vënë në gadishëmri të plotë regjimentin e helikopterëvë. E kemi mbajtur nën kontroll situatën në shkolla në të gjithë vendin.
Janë mbajtur kontakte me sallën operative dhe Shtabin e Emergjencave Civile. Janë rreth 100 forca pune, që punojnë me tre turne për të dërguar ndihma në Veri dhe Jug-Lindje”, tha Nishani.

Por Kryeministri sali Berisha ka qënë vetë për të para situatën në Kukës.

KOMENTE