English

Steve Jobs. Ndershmëria dhe morali i tij i lëkundur

Fotografi nga FBI, të Steve Jobs qarkullojnë, duke treguar një njeri i cili ka urdhëruar respekt si një novator, por vihet në pikëpyetje ndershmëria dhe morali i tij.
Dosja u përgatit nga themeluesi i Apple, si ai u konsiderua për një takim presidencial në vitin 1991 gjatë kohës së George HW Bush në zyrë.
Dokumentet gjithashtu zbuluan se Jobs kishte qenë viktimë e një kërcënimi me bombë extortive në vitin 1985.
Shënimet për Jobs theksojnë gjithashtu, kalimin e tij në Budizëm dhe pranimin e përdorimit të drogës.
Dokumentet u bënë publike të enjten përmes lirisë së ligjeve të informacionit, dhe janë postuar nga FBI në faqen e internetit.
Një përmbledhje e kontrollit të FBI bëri të ditur se disa njerëz vinin në dyshim ndershmërinë e z. Jobs dhe se ai shtrembëronte realitetin, vetëm për të arritur qëllimet e tij.
Një ish-bashkëpunëtor i biznesit e fajësoi themeluesin e Apple pasi nuk kishte pranuar aksionet fitimprurëse dhe kjo e bënte atë si një individ të ndershëm dhe të besueshëm por karakteri i tij moral është i diskutueshme.
Të tjerët u shprehën se ishte e vështirë të punoje me Jobs pasi temperamenti i tij ishte i paqëndrueshëm gjë që doli në biografinë e tij vitin e kaluar.
Jobs vdiq pas një lufte të gjatë me kancerin.

Emrat e të intervistuarve kanë qenë redaktuar nga FBI-ja, me përjashtim të vetë Jobs.
Themeluesi Apple ka pranuar të eksperimentojnë me drogat, duke përfshirë LSD, në vitet 1970.
Një tjetër intervistues u shpreh:
Jobs nuk ishte një inxhinier në kuptimin e vërtetë por ai ishte një forcë e re brenda komunitetit teknik.

KOMENTE