English

Dëbohet nga Anglia pas 9 vjetësh

Një grua që ishte sulmuar seksualisht nga njëi ri i cili erdhi në këtë vend si një emigrant më në fund ka fituar betejën nëntë-vjeçare për të parë atë të dëbuar nga vendi i saj.
Gabrielle Browne duke u trajnuar për Maratonën e Londrës kur Mohamed Kendeh e sulmoi atë duke e hedhur poshtë dhe u përpoq ta përdhunonte atë.
Krimet e tij përfshijnë, zjarrvënie vjedhje grabitqare ose grabitje, si dhe një total prej 11 sulmesh seksuale.
Por ai u lejua të qëndrojë në Britani për shkak të nenit 8 të Aktit mbi të Drejtat e Njeriut.
I pakthyeshëm nga një varg vendimesh të gjykatave të imigracionit dhe dështimet nga ana e policisë dhe prokurorëve, Znj Browne ka ndjekur çështjen me këmbëngulje kthyer veten në një anonimitet.
Të dielën sulmuesi i saj u vendos më në fund në një avion dhe fluturuar përsëri në vendlindjen e tij Sierra Leone.
Znj Browne tha dje për Daily Mail: "Ai duhet të ishte dëbuar vite më parë - për të ruajtur mua dhe të gjitha viktimat e tij të tjera të torturës nga të sulmuarit e tij.
"Unë mbështes të drejtat e njeriut, por ajo që është e gabuar është se si Neni 8 u përdor në këtë mënyrë.
Gjykatat nuk i konsideruan të drejtat e mia si një viktime, ata janë vetëm duke marrë parasysh të drejtat e tij si autor. "

KOMENTE