English

Kërcënon të hidhet nga dritarja e zyrës për shkak të krizës

Lambrousi Harikleia është gati për të humbur punën e saj për shkak të krizës euro të borxhit që ka pllakosur Greqinë.
Lambrousi Harikleia tha se do të vriste veten nga kati i dytë i ndërtesës së Organizatës së Strehimit që është caktuar për tu mbyllur.

Kërcënimi vetëvrasës erdhi pasi ministri i rendit i Greqisë, mKristos Papoutsis kishte paralajmëruar: Greqia ka bërë të gjitha përpjekjet që nevojiten për të bërë, dhe populli nuk mund të marrë asnjë më shumë "

Në Bruksel ka pasur spekulime hapur se disa vende, duke përfshirë edhe Gjermania, Austria, Finlanda dhe Holanda, besojnë se dalja e Greqisë nga monedha e vetme është e pashmangshme.
Një zyrtar i lartë tha: "Nuk është fyerje, mosbesim, por një debat me të vërtetë i hidhur."
Ministri i Financave të Gjermanisë Volfgang Shable kishte ngjallur më parë zemërimin në Greqi duke sugjeruar se vendi është një "gropë e pafund '.
Presidenti Karolos Papulias një 82-vjeçar veteran i rezistencës greke kundër pushtimit nazist - ka thënë "Kush është zoti Shable që të fyejë Greqinë? Kush janë holandezët? Kush janë finlandezët? "

Një poster në rrugë, në Greqi ka përshkruar Angela Merkel në një uniformë naziste me svastika e rrethuar nga yjet e BE-së. Fjalët shoqëruese përshkruajnë atë si një 'telash publik'
Por burimet thonë se Gjermania nuk duhet të lerë Greqinë pasi historia thotë se Gjermania ka bërë një marrëveshje me Greqinë.
Gjermania e pushtoi Greqinë nga 1941 në 1944 dhe, Gjermania Perëndimore nuk ka kontribuar të rindërtojë asnjë pjesë të vogël të Greqisë për dëmin e shkaktuar.
Në vitin 1957 autoritetet greke ndaluan Maksimilian Merten, ish-administratori gjerman të kohës së luftës ushtarake në qytetin verior të Selanikut.
Ai kërkohej për krime lufte dhe u dënua me 25 vjet burg.
Por ai u lirua në heshtje shumë shpejt sepse, siç tregojnë arkivat e hapura në vitin 1990 ku thuhet se grekët e liruan atë në këmbim ekonomik sigurimin dhe bashkëpunimin me Gjermaninë Perëndimore.

KOMENTE