English

Vladimir Putin. Arrestimi i tij fallco bëhet Hit online

Një raport lajmi i remë vendosi që kryeministrin rus Vladimir Putin në bankën e të akuzuarve është bërë një hit online, duke marrë rreth 3 milion shikime në vetëm tri ditë.
Në lajmin e pa vërtet, janë përdorur pamjet gjatë gjyqit ndaj manjatit rus Mikhail Khodorskosky, ku Putin doli para gjykatës.
508
Putin, i cili ka mbajtur detyrën e presidentit të Rusisë në vitit 2000 – 2008, do të rikandidojë për këtë post në zgjedhjet e 4 marsit por pëlqyeshmëria e tij në popull ka rënë shumë.
Video, i quajtur "Arrestimi i Vladimir Putinit," tregon atë në sallën e gjyqit, i mbyllur brenda në kafaz ku të pandehurit në Rusi janë mbajtur në mënyrë tipike gjatë gjykimeve të tyre. Një zë femre dëgjohet: Putin ka qenë i akuzuar për korrupsion dhe terrorizmit.
Gjykatësi që dënoi Khodorkovsky e pyet të pandehurin për emrin e tij dhe kombësinë, dhe kaseta është ndryshuar në mënyrë që të mos përgjigjet Khodorkovsky, por Putin.
Arrestimi i imagjinuar i referohet akuzave të liderëve të opozitës se Putin dhe miqtë e tij që kanë grumbulluar pasuri të mëdha të paligjshme kur ai erdhi në pushtet.
Mbështetësit e Putin gjithashtu kanë bërë përdorimin krijues e videos tjetër. Një seri e videos e portretizuar si një të ardhme "Rusia pa Putin" ku çdo gjë do të jetë në kaos nëse nuk do të jetë Putin në krye, pra Rusia do të jetë një kasaphanë.

KOMENTE