English

Aborti mbi 12 javë, ndërhyrje kriminale shprehet Vasili

Në rast se mjekët bëjnë një abort jo të detyrueshme në javët e mëvonshme, ndëryrja quhet kriminale - shprehet Vasili lidhur me faktin që abortet shtohen pasi mësohet seksi i fëmijës, shumë prindër nuk e duan, detyrojnë gratë t'i abortojnë.

Ministri Vasili thote se mjekësia shqiptare përcakton se koha legale për abort është 12 javë, periudhë kjo kur seksi i bebit nuk dallohet në eko në të kundërt është ndërhyrje kriminale.
Ai shprehet se çështja e mësimit të seksit të bebes ngelet e hapur për shoqërinë dhe mjekësinë shqiptare.
Mjekësia në Shqipëri është e orientuar drejt 2 cështjeve, ulja e vdekshëmërisë tek nënat dhe tek fëmijët ku statisikat sipas Ministrit tek mortaliteti i foshnjave janë të ulta.

KOMENTE