English

Studim. Më pak alergjikë fëmijët që lindin nga nënat që kanë kafshë shtëpiake në shtëpi

Nënat që kalojnë kohë me kafshët gjatë shtatzënisë kanë më pak të ngjarë të kenë fëmijë me alergji dhe astmë, ka zbuluar një studim i kohëve të fundit
Hulumtuesit në spitalin Henry Ford në Detroit gjetën se foshnjat që kanë në shtëpi një kafshë, pra para lindjes kishin nivel më të ulët të imunoglobulinave E pra antitrupave IgE, ose, gjatë vitit të tyre të parë të lindjes.
IgE është e lidhur me zhvillimin e alergjive dhe astmën.
Nivelet e antitrupave ishin mesatarisht 28 për qind më të ulëta gjatë foshnjërisë në foshnjat që kishin ekspozuar në shtëpi apo mbajtur kafshë krahasim me foshnjat pa kafshë në shtëpi.
Megjithatë niveli i IgE ishte 33 për qind më i ulët në ato foshnja me prejardhje evropiane, aziatike dhe nga Lindja e Mesme në krahasim me 23 për qind në fëmijët të cilët ishin afrikano-amerikan.
Dhe nivelet ishin edhe më të ulëta në foshnjat që kishin lindur përmes rrugëve vaginale, në krahasim me ata që kanë lindur me prerje cezariane.
Dr Christine Cole Johnson, kryetar i Departamentit Henry Ford i Shkencave të Shëndetit Publik dhe autor i lartë i studimit tha: "Ne besojmë se të paturit e një rrjeti të gjerë microbakterialësh të larmishëm, të ekspozuar në shtëpi gjatë proçesit të lindjes ndikon në një sistem më të fortë imunitar.
Dr Johnson gjithashtu e lidhi studimin dhe me faktorin higjenë. Vërtet të pasurit e një kafshe në shtëpi mund të ketë këto avantazhe por duhet të ketë një higjenë të nivelit të lartë për kafshën.

Ajo shtoi: "Zbulimet tona mund të sigurojë informacion në mekanizmat biologjike që rrisin rrezikun eçrregullimeve alergjike. '
Henry Ford studioi 1.187 të sapolindur në gusht 2003 dhe nëntor 2007 dhe analizoi mostrat e gjakut për matjen e niveleve të IgE në lindje, gjashtë muaj, një vit dhe dy vjet.
Nga nënat e lindjes, 62 për qind ishin afrikano amerikan dhe 33 për qind ishin amerikanët evropiane.
Ffoshnjave e lindura, 751 kishin lindur në rrugë normale dhe 436 kishin lindur përmes ndërhyrjes cezariane.
Nënat që kishin një kafshë në shtëpi ishin 420.


KOMENTE