English

Gratë britanike preferojnë të rrinë pa reçipeta

Pa marrë parasysh formën apo madhësinë e reçipetave shumë gra i blejnë ato thjesht në pazar dhe pau kushtuar shumë vëmendje.

Kjo bëhet edhe më e çuditshme kur shumë gra edhe pse kanë reçipeta , ato nuk i përdorin në të shumtën e rasteve.
Në Britani në një studim për rreth 1200 gra dole se kishin mesatarisht 9 palë recipeta dhe më shumë se gjysma e tyre janë te papërdorura.
Të tjera gra shpreheshin se dalin shpejt jashtë mode, të tjera nuk ndiheshin rehat dhe mjaft të tjera i kishin të vogla.
Të tjera u shprehën se jashtë nukveshin reçipeta sportive kur punojnë jashtë.
Por shefja e reçipetave sportive, Amanda Brasher tha se shumë gra nuk i marrin ato si duhet dhe ndaj nuk i venë pasi nuk ndihen rehat. Ato nuk i bëjnë matjet saktë, apo të prcaktojnë saktë përmasat e trupit të tyre me qëllim që të zgjedhin atë që është e rehatshme.

Shumë të tjera i marrin masa më të vogla se gjoksi meqëllim që të tregojnë gjoksin më të madh.

Por të gjitha këto që thuhen kanë një rëndësi të veçantë, pasi zgjedhja e saktë e reçipetave është mjaft e rëndësishme.
Ato na bëjnë të ndihemi rehat dhe së dyti shërben për të mbajtur gjoksin në formë të mirë dhe të shëndetshme.

KOMENTE