English

Pensionistët e huaj që marrin pension në Itali do të jenë nën kontroll të rreptë (VIDEO)

Po shtohen gjithnjë e më shumë kontrollet mbi pensionet sociale që të huajt mbi moshen 65-vjeçare marrin në Itali.
Në qytetin e Pistoies, në Toskanë janë paditur për mashtrim ndaj shtetit 38 të huaj, ndër ta 26 janë shqiptarë. Ata akuzohen se marrin padrejtësisht këtë pension, një shumë prej rreth 5.500 eurosh në vit që i jepet personave mbi 65 vjeç me banim te rregullt e të vazhdueshem në Itali dhe që kanë marrë karten e qëndrimit pa afat ne vend.
Ndiqni videon për më tepër informacion, pasi shumë shqiptarë kanë këtë lloj pensioni.

523

KOMENTE