English

Big Brother Bradford. Një Show tepër i veçantë në Britani

Një shfaqje e re shokuese televizive që bashkon njerëzit nga etnive të ndryshme në një prej qyteteve më racore të Britanisë pritet të shkaktojë polemika kur ajo do të tranmetohet në Channel 4 javët e ardhshme.
Si një eksperiment social në të cilin tetë personat në një shtëpi, nga sfonde të ndryshme do të jetojnë së bashku për të parë nëse ata do të bashkëpunojnë dhe të mësojnë diçka rreth tolerancës - apo ndeshjes apo do të qëndrojnë të ndarë.
Të gjithë banorët e shtëpisë janë nga Bradford Ata përfshijnë një oficer policisë, një shofer taksie i quajtur Mohamed i cili mendon se të gjithë britanikët janë pianecë etj nga punë dhe shtresa sociale të ndryshme.
Të gjithë banorët u përzgjodhën kur ata dështuan në testin e Qeverisë në Mbretërinë e Bashkuar, testin e Qeverisë për Shtetësinë kur sfiduan për t'iu përgjigjur pyetjeve nga Channel 4.

Channel 4 ftoi më shumë se 100 njerëz nga e gjithë Bradford - të gjithë qytetarë britanikë - duke i vënë në provë, duke u përgjigjur pyetjeve të tilla si: "Çfarë përqindje e popullsisë britanike është nën moshën 19?" dhe "Kur u është dhënë grave e drejta për të votuar?
Dhe këta tetë njerëz të cilët dështuan testin u ftuan për të jetuar së bashku në një mikrokozmos të shoqërisë multikulturore.
Të gjithë ata kanë perspektiva të ndryshme nga njëri-tjetri
Bradford Tetë do të debatojë çështjen e të qënit një qytetar britanik që nga gjuha deri në akomodimin e kërkesave fetare dhe dietike.

Pra 8 persona nga vende të ndryshme me psikologji të ndryshme do të dëshmojnë se çdo të thotë të jesh qytetar britanik në vitin 2012.

Në këtë mënyrë ekspertët janë shprehur se nëse arrijnë në diçka pozitive ata mund të krijojnë një plan të vërtetë multikulturor për Britaninë e Madhe.

KOMENTE