English

Stacioni Tilbury Power përfshihet nga flakët

Një zjarr i madhka shpërthyer në stacionin më të madh të Evropës me energji biomasa pasi zjarri filloi në një zonë magazinimi të karburantit këtë mëngjes.

Më shumë se 120 zjarrfikse kanë shlkuar në ndihmë për të shuar flakët agresive të zjarrit si dhe 15 motorë dhe tre platformave ajrore.
Stacioni me gjelbërim, ishte konvertuar kohët e fundit nga një stacion me qymyr në një stacion për të kandiduar në 100 për qind karburant të biomasës së rinovueshme nga fishekë druri si pjesë e ofertës së Britanisë së Madhe për të përmbushur objektivat e ndryshimeve klimatike.
Besohet se zjarri filloi në një zonë ruajtje të karburantit që përmbajnë 4.000 ton druri të grimcuar në një pjesë të faqes që ka 2.100 ton të makinerive të rënda.
Komandanti për incidentin, Kryeshefi Fire David Johnson, tha se flakët ishin nga më sfiduese që ai kishte trajtuar në 20-vitet e karrierës së tij.

Dëshmimtarët e kanë përshkruar situatën si të paimagjinueshme.
Tilbury Power Station është hapur në 1969.
Ndërkohë nuk jepen informacione për ndonjë plagosje.

KOMENTE