English

Yoga për bebet e sapolindura. Imazhe të frikshme (VIDEO dhe FOTO)

Imazhet e frikshme të foshnjave, të realizuara nga një terapiste kanë shokuar mbarë botën.
Lena Fokina shihet se si i bën rrotullime fëmijës (Yoga ushtrime) mbi kokën e saj sikur të ishte një kukull plastike.
Po këto imazhe ka ngjallur polemika të shumta në mbarë publikun botëror.
Është menduar se janë kukulla por një 51 vjeçar është shprehur që janë mëse të vërteta dhe ajo i praktikon që prej 30 vjetësh këto lloj teknikash.
560
Lena është filmuar në në seminar 'Parenting the Deliberate në Dahab, Egypt, ku prindërit nga Europa e kanë paguar atë për t'i bërë të tilla ushtrime fëmijëve të tyre.
Por të tjerë njerëz kanë shfaqur se nuk i bën mirë ndërkohë që Lena këmbëngul se janë mjaft të shëndetshme për bebet.
Ajo është mësuese e kualifikuar për bebet.
"Është shumë e mirë për foshnjat dhe jo e rrezikshme. Disa foshnja qajnë në fillim, por ata fillojnë të gëzojnë më pas.
Shumica e njerëzve mendojnë se foshnjat mund të shtrihen në një krevat, të hani, dhe të qajnë. Por foshnjat lindin me reflekse natyrore, të cilat neduhet t'ja përdorim duke ia zhvilluar fizikisht dhe intelektualisht.
"Unë punoj me prindërit nga e gjithë Evropëa. Unë shpresoj që së shpejti do të punoj me familje dhe në Angli. Unë mendoj se ka një numër të të madh prindërsh të cilët duan që foshnjat e tyre të përfitojnë nga puna ime.
Në këtë mënyrë fëmijët e vegjël shpesh bëhen lexues më të hershëm, këngëtarë, flasin, dhe notojnë. Ajo gjithashtu i bën duart e tyre të fortë. Ne jemi humanistë dhe ne nuk bëjmë asgjë të gabuar. "

Por mjekët për vite, kanë paralajmëruar se 'lëvizjet dramatike dhe të panatyrshme në një fëmijë të sapolindur mund të çojnëë në gjakderdhje të trurit, hemoragjis retinale dhe ënjtje e trurit - Shpesh e njohur si Sindromi i Bebit të tronditur (SBS)
Por Lena përsëri thekson:

"Edhe trupi i një Foshnje të vogël mund të përshtatet me procesin në qoftë se ju e merrni atë gradualisht.
"Për sa kohë që prindi apo mësuesi ka praktikuar dhe studiuar mësimet e Dr Charkovsky fëmija do të jetë mirë.

KOMENTE