English

Ushtrimet në mendje ju ndihmojnë të jeni të hollë

Çdo vit ne kemi shpenzuar miliona për dietat dhe anëtarësimin në palestër, por specialistët e shëndetit gjithnjë besojnë se problemi nuk qëndron vetëm në atë që hamë dhe ushtrimet që bëjmë, por kryesorja është se si ne mendojmë.

Midis trupit dhe mendjes asnjëherë nuk ka një ndalim komunikimi por mendja është kryesorja pasi ajo na drejton në sjelljen tonë.
Janet Thomson, autor i Mendoni Më shumë, Hani më pak ka shkruar një program të ushtrimeve të mendjes që janë si më poshtë:

1. Mendoni se si ju do të shikoni dhe të ndjeheni një muaj pasi ju keni arritur qëllimin tuaj në humbje peshe. Kujtoni këtë tani, pas 3 muajsh, pas 6 muajsh. Krijimi i emocioneve të fuqishme pozitive ndihmon të gjenerojë besim në aftësinë tuaj për sukses.

2. Shkruani pikërisht atë që ju doni të arrini.
Psh dua të arrij nr 12 në xhinse.
Do të drejtoj një maratonë.
Do të ha më pak.
Do të merrem me sport 2 herë në javë.
Lexoni këtë deklaratë misioni me zë, dy herë në ditë.

3. Identifikoni mendimet dhe sjelljet që mund të keni mbajtur ju nga arritjet e qëllimeve tuaja në të kaluarën. Bëni një listë të të gjitha gjërave që mund të kenë ndikuar te ju për tu shëndoshur.

4. Mbani një ditar të ushqimit: shkruani gjithçka që kalon në buzët e tua. Studimet tregojnë se edhe nëse ju nuk jeni e ndërgjegjshme në kufizimet që duhet të bëni lidhur me të ngrënin, ditari do ju kujtojë këtë veprim.

5. Kaloni kohë me njerëz të cilët kanë arritur tashmë ose kanë qëllime të ngjashme. Kjo ndikon në qëndrimin tuaj, sepse mendja tuaj e pavetëdijshme do të jetë vazhdimisht në përpunimin me eksperiencat e tyre të përbashkëta, si dhe tuaj.

6. Ndiqni dy rregulla të thjeshta të të ngrënit: Asnjëherë mos përdorni ushqimin si një shpërblim, pra të hani ç'të gjeni vetëm se trupi juaj ka nevojë për karburant, por jepini trupit dhe mendjes tuaj karburant me cilësi.

KOMENTE