English

8 vjeçari zbulon sëmundjen e tij përmes Google. Babi pse më gënjeni?

E dhimbshme, një histori e vërtetë që të ngjall emocione të forta.

Një tetë-vjeçar Dominic Stacey ishte tronditur kur ka zbuluar mbi sëmundjen që rëndonte mbi të.
Ndërsa një ditë prindërit e tij ishin jashtë për weekend ai ka kërkuar në Google se te cila sëmundje të çonin simptomat e tij . Dhe ai e kishte gjetur.
Ai vuan nga një sëmundje e rrallë që quhet Duchenne që ka të bëjë me Distrofi Muskulare.(Distrofi muskulare Duchenne është një çrregullim i trashëguar që shkakton dobësi progresive të muskujve dhe diagnostikohet me anë të një testi të gjakut dhe mostër të indeve muskulore)

Por ajo që ai zbuloi më tej ishte se ai dinte dhe zhvillimin e sëmundjes së tij, përparimin e saj që finalizohej me vdekjen.

Kur prindërit u kthyen ai u kërkoi pse ata e kishin gënjyer. Ai dinte tani gjithçka. Ai e di që një ditë shumë shpejt do vdesi.
Tani ai herë pas here i kërkon prindërve përqafime madje një natë i kërkoi babait që të gjente një kurë pasi jeta i pëleqnte shumë, donte shkollën dhe pëlqente shumë historinë dhe matematikën. Nuk donte ti ndërpriste ato.

Babai Dominic Stacey u shpreh se kjo pyetje e kishte shokuar në vend, duke e detyruar t'i shpjegonte gjithçka duke i thënë se asnjë nuk e di se kur do të vdesim.

Deri tani 8 vjeçari Dominic Stacey ose siç njihet nga shoqëria e tij Lil Dom bën një jetë normale.

KOMENTE