English

Lugina e Preshevës kërkon bashkëngjitje me Kosovën (VIDEO)

Shqiptarët e Luginës së Preshevës ende nuk kanë kushte për një jetë normale në Serbi
587
Deputetët shqiptarë të tri Kuvendeve kanë dalë me një platformë politike për kërkesat e shqiptarëve.
“Rikonfirmojmë qëndrimin e shprehur në platformën politike të vitit 2006, për respektimin e vullnetit të popullatës të shprehur me referendumin e vitit 1998 dhe përkrahjen e dhënë statusit të përcaktuar të Kosovës. Me këtë rast, ritheksojmë detyrimin që në rast të ndryshimit eventual të kufijve, të angazhohemi për bashkangjitje të Luginës së Preshevës, me Kosovën”, u shpreh Shaip Kamberi, kryetari i Bujanovcit.

KOMENTE