English

Sarkozy - Hollande, ngushtohet rezultati

Presidenti francez Nikolas Sarkozi vazhdon fushatën e tij për të shpalosur programin e tij për rizgjedhjen përsëri në postin e Presidentit të Francës.
Por kandidati tjetër Francois Hollande që vendoset përballë Sarkozi duket sikur ka një mbështetje më të madhe në popul por megjithatë Sarkozi nuk tërhiqet.

Sarkozy, i cili u detyrua dje për të kërkuar strehim në një bar gjatë një vizite të fushatës në një qytet jugperëndimor, pasi një turmë e zemëruar hodhën copa letre në të, tregon që mbështetja e tij në popull po zvogëlohet.
Diferenca midis dy kandidatëve është 3.5 pikë në favor të Hollandes nga 1 pikë që ishte javën e kaluar.
Sarkozi në përballjen me krizën financiare e ka ulur papunësinë me një diferencë prej 52 për qind në 45 për qind, ndërsa Hollande është parë të jetë më mirë në zvogëlimin e papunësisë me 60 për qind në 37 për qind.
Sarkozy ka sulmuar propozimin e Hollandes dje, lidhur me taksat, se sipas tij i bie që ai të përzërë të gjithë sipërmarrësit nga Franca.
Francois Hollande dëshiron më pak njerëz të pasur në Francë - se është e drejtë e tij - por unë dua më pak të varfër, "tha Sarkozi për radion RTL. "Në qoftë se nesër kemi një gjeni si Steve Jobs në skenë, duhet të jemi absolutisht gati për ta përzënë atë? - shprehet Sarkozi.

Ndërsa duke folur për mbështetësit në Lyon dje vonë, Hollande ka kundërshtuar kritikat që Sarkozi tha për tatimin e tij, duke thënë se propozimi është më shumë për drejtësi se për ngritjen e fondeve.
"Kjo masë nuk është në lidhje me sjelljen e një euro të vetme në arkën e shtetit, është e motivuar nga një formë e patriotizmit, se vendi ka nevojë," tha Hollande. "Fushata ime është për klasën e mesme, dhe jo atë të privilegjuar".

KOMENTE