English

Mola më e madhe në botë (VIDEO)

A keni dëgjuar për Molën?
Mola është një lloj insekti që ne besoj asnjëherë nuk e kemi parë me sy që shkatëron veshjet tona. Ajo pasi futet në përbërjen e fijes e grin atë dhe i nxjerr jashtë përdorimit.
Shikoni këtë insekt gjigant që duket si flutur e bukur, por sa i frikshëm dhe mos harroni se ai qëndron në veshjet tona.
E njohur si Attacus ose Atlas, është Mola më e madhe në botë e cila është fotografuar se si ajo është ulur në një rrugë në verilindje të Indisë.
Ajo me hapje të krahëve shkon në 25 cm.
Atlas janë gjetur në pyjet tropikale dhe subtropikale të Evropës Jug-Lindore Azi dhe janë të zakonshme nëpër arkipelagun Malay. Jetojnë deri në 2 javë dhe qëllimi i tyre është të shumohen.
Ekspertët thonë se modelet frikësuese në krahët e Molës janë për të trembur grabitqarët dhe ajo përdor ngjyra të ngjashme njëlloj si kafshë të egra si Grerëzat dhe bretkosat me qëllim mbrojtës.
590


KOMENTE