English

Kinezi që kalon jetën në një kafaz të mbyllur druri

Një njeri me aftësi të kufizuara mendore kineze ka kaluar pothuajse tërë jetën e tij mbyllur brenda një kafaz prej druri sepse familja e tij nuk mund të përballojë për ta ndjekur hapa pas hapi atë.

Wei Yun, 23 vjeç, i cili jeton në fshatin Gongchuan, në Provinca Guangxi të Kinës jugore është në gjendje të eci ose flasi dhe vetëm mund të zvarritet.
Si një fëmijë i vogël ai u lejua të zvarritet nëpër shtëpi, por në moshën dy vjeç ai preku një tenxhere me ujë të vluar dhe pothuajse vdiq.

Që atëherë prindërit e tij filluan ta bllokojnë atë në një kafaz prej druri për sigurinë e tij.
Babai Wei-it punon larg nga shtëpia dhe rrallë ka kohë për të vizituar, dhe kjo do të thotë që nuk ka një person tjetërqë të kujdeset për Wei, ndërsa Nong njerka e tij është jashtë pune gjatë ditës.
Për shkak të kësaj ai është i detyruar ta bllokojë atë në kafaz të vogël gjatë gjithë ditës, ndërsa ajo është jashtë.
Një fqinj i komentoi: "Kjo është një zgjedhje e vështirë për të si ajo, nga njëra anë ka për të marrë kujdesin e Wei Yun, por nga ana tjetër ajo duhet të bëjë punën në terren dhe punë të tjera të çuditshme për të mbështetur familjen.
Shumë prej njerëzve të sëmurë mendërisht të Kinës janë të detyruar të jetojnë në mënyrë më të tmerrshme, veçanërisht në zonat rurale ku varfëria është e përhapur dhe nuk ka objekte shtetërore që mund të kujdesen për ta.

KOMENTE