English

Pablo Picassos dhe pasioni i tij për femrat

Ideja se gratë ekzistojnë në masë të madhe për lehtësi dhe kënaqësi, përshkuan jo vetëm jetën e tij, por punën e tij.
Kjo është ajo çka Pikaso është konceptuar në një prej kornizave të tij.

Edhe në vitet '70 të tij, oreksi seksuali Pablo Picassos ishte i papërmbajtshëm, edhe pse teknika e tij, ishte një joshje e pazakontë për të thënë aspak. Nëse një vajzë e bukur, e re, do të ndeshte te sytë e tij, ai do të paraqesë atë me një figurinë të artë të një njeriu të vogël me një organ seksual mashkullor të madh.
Kjo ishte një shenjë se donte të flinte me të. Dhe ai do t'i jepte këto dhurata asaj që ai e kishte gjuajtur edhe nën hundën e gruas së tij të dytë Jacqueline. Ajo sigurisht nuk i pranonte dhe i ndalonte, por xhelozia e saj e inatosur nuk e ndaloi aspak artistin.
Besnikëria nuk ishte thjesht në natyrën e tij. Ai kishte ndoshta qindra, të dashura. Energjia e jashtëzakonshme që ai kishte bëri që ai të krijonte piktura
me përkushtim ndaj grave, ai krijoi më shumë se çdo artist tjetër gati 25 mijë të tilla më shumë.

Picasso ishte një njeri i kontradiktave të shumta dhe të mëdha. Ai shpesh menjë mirësi dhe ndjeshmëri të madhe, ai mund të ishte egoist, tiranike dhe autoritar.
Karshi grave ai kishte një qëndrim thuajse skizofrenik. Një nga biografet e tij, Patrick O'Brian, shkroi: "Ndjenja e Pikasos për gratë lëkundej mes ëmbëlsisë të skajshme nga njëra anë, dhe urrejtjes së dhunshme nga ana tjetër.
E megjithatë, ai ishte i fiksuar nga gratë dhe nuk mund të rrinte pa shoqëruase femrash.
Ai shprehej:
"Për mua, ka vetëm dy lloje grash: perëndesha dhe doormats".
Pablo Picasso u lind në 1881 në Malaga, Spanjë. Babai i tij, Don José Ruiz, një mësues i artit, artist, do të shkojë në shtëpi publike një të dielë pas meshës. Pablo ri në atë kohë ndoqi shembullin e babait të tij, duke humbur virgjërinë e tij në moshën 13 vjeçare.

KOMENTE