English

Imazhi i parë i dy atomeve që dridhen mes tyre brenda një molekule

Një pamje të re dhe për herë të parë na sjellin shkencëtarët lidhur me dy atome që dridhen së bashku brenda një molekulë.
Hulumtuesit kanë përdorur një teknikë marramendëse, ku ata kthyen një elektron në një 'flash llambë' për të kapur imazhet.
Kontrolli i saktë dhe i nevojshëm për të vendosur jashtë këtë'Flash' ka ofruar shpresë se shkencëtarët një ditë do të jenë në gjendje të kontrollojnë kimikatet në një shkallë atomike.
Ekipi përdori lazer pulsues tepër të shpejtë, duke bërë që të godasë një elektron jashtë orbitës së tij natyrale në një molekulë.
Kur ajo kthehet në molekulë, atomet kanë lëvizur - duke lejuar shkencëtarët të kapin atomet në lëvizje.
Drejtuesi i studimit Louis DiMauro nga Ohio State University, tha se kjo shënon një hap përpara jo vetëm në vëzhgimin e reaksione kimike, por edhe në kontrollin e tyre në një shkallë atomike.
"Nëpërmjet këtyre eksperimenteve, ne kemi kuptuar se ne mund të kontrollojmë trajektoren e elektroneve, kur është fjala përsëri në molekulë, duke rregulluar lazerin që nis atë," tha DiMauro, i cili është një profesor i fizikës në Ohajo.
"Ju mund të përdorni këtë për të studiuar atomet individuale," shtoi DiMauro ", por ndikimi më i madh për shkencën do të vijë kur ne mund të studiojmë reaksione midis molekulave më komplekse. Duke parë në dy atome - kjo është një rrugë e gjatë nga studimi një molekule shumë interesante si një proteine ​​".

KOMENTE