English

Hakerat sulmojnë faqen e Qendrës së abortit në Britani, pasi e quajnë vrasëse

Një aktivist pretendon të ketë sulmuar faqen e internetit të klinikës më të madhe të abortit në Britani.
Ai pretendon të ketë komplet të dhënat, detajet dhe kontaktet e grave që kanë bërë abortet në këtë qendër.

BPAS ka qenë i shpejtë për të siguruar gratë që kanë pasur trajtim se ai do të kishte qenë në gjendje për të hyrë në ndonjë informacion mjekësor ose personale rreth tyre, por duke thënë se nuk ka asnjë rrezik për emrat e tyre. j
Websiti i klinikës është poshtë, kështu që nuk mund të shikohet. Një mesazh thotë se i është "nënshtruar mirëmbajtjes '.
Dje aktivisti i paidentifikuar shkroi një mesazh në Twitter duke pretenduar se ai kishte "sulmuar" në faqen e internetit të BPAS, deh se janë 50.000 gra në vit. Baza e të dhënave do të dalë ditën e premte "shtoi ai.
Më vonë ai shkroi një mesazh nën pseudonimin Pablo Escobar duke thënë: "British Pregnancy Advisory Service është sulmuar për shkak se ata vrasin fëmijët akoma të palindur, që nuk kanë asnjë të drejtë. Është vrasje. "
Kur një përdorues i internetit shkruan në përgjigje të tij, se pretendimet e tij ishin të pavërteta, ai shkroi: "gabim. Ne kemi bazën e të dhënave të tyre, të të gjithë konsumatorëve dhe detajet e kontaktit. '
Natën e kaluar shefi ekzekutiv i BPAS, Ann Furedi, tha: "Kjo nuk është e vërtetë që detajet e grave do të dalin. Ajo që unë mund të them është se ne jemi të bindur se femrat nuk do të jenë në rrezik.

Rreth 26.000 përpjekje për të thyer në faqen tonë të internetit në ditën e 8 marsit, janë bërë gjatë një periudhe gjashtë orë, por hackerat nuk ishin në gjendje për të hyrë në ndonjë informacion mjekësor apo personal në lidhje me gratë që kishin marrë trajtim në BPAS.

BPAS, e cila u themelua në vitin 1968, është një organizatë e cila siguron aborte dhe këshillime në 40 qendra në Angli dhe Uells.

KOMENTE