English

Ngjyra Pink ose Rozë nuk ekziston. Na vjen keq vajza është vetëm një iluzion (VIDEO)

A e ekziston ngjyra pink?

Është ngjyra më e preferuar sidomos për vajzat e vogla në të gjithë botën, lidhur me, pranverë, feminitetin dhe romancën.
Megjithatë, shkencëtarët kanë njoftuar se ngjyra rozë nuk ekziston.
E pra e bën atë, vetëm në mendjet tona.
Problemi qëndron në faktin se trëndafili është një kombinim ngjyrash, e kuqe dhe vjollcë, dy ngjyra të cilat - nëse i shihni në një ylber - janë në anën e kundërta të spektrit.
628
Robert Krulwich prezantues shkencore Radiolab theksoi se është një kombinim dritash, një përthyerje.
Ndërsa Jill Morton, profesor në Universitetin e Hauait, i cili është konsultuar me Xerox, Kodak ku ngjyrat diskutohen më shumë, nuk është dakord, ai thotë se ekziston dhe ngjyra rozë por jo si pjesë e spektrit të dritës, por një si ekstra kolor-fantazmë.

KOMENTE