English

Obama flet në Harvard në 1991 (VIDEO)

Në video, Obama, i cili atëherë ishte president i Rishikimit të Ligjit të Harvardit, paraqitet duke lavdëruar Derrick Bell, ndërsa profesori qëndron afër mes turmës që brohoret.. Obama rikujton se si Bell foli në një orientim se çduhet të bëjnë studentët.
Bell kishte thënë:
"Përpjekja ime më e madhe në mësimdhënie është për të bindur studentët ... që ata duhet të jenë të gatshëm dhe të aftë për të marrë rreziqe dhe të bëjnë sakrifica për gjërat që ata besojnë në të, dhe suksesi i tyre i vërtetë në jetë do të vijnë nga bërja e atyre sakrificave dhe duke marrë këto rreziqe, pavarësisht nga rezultati. Mënyra më e mirë për të mësuar, është ta praktikosh atë"

Obama nuk do të tingëllojë shumë i ndryshëm nga ai i sotmi, edhe pse paraqitja e tij është përmirësuar ai ka të njëjtën mënyrë prezantimi, zakonesh dhe të foluri. (ai mban duart e tij në xhepat e tij gjatë fjalimit të tij).
Video përfundon me Obaman që i bën thirrje turmës për të hapur zemrat dhe mendjet e tyre për te Bell.

Videoja e shfaqur nga BuzzFeed është redaktuar në mënyrë selektive. Ajo premton se video të tjera do të hidhen në youtube.

KOMENTE