English

Radiomedikament i ri për kurimin e kancerit në mëlçi

Shkencëtarët iranianë kanë shfrytëzuar shkencën bërthamore duke prodhuar një radiomedikament të ri për kurimin e kancerit në mëlçi si dhe një hidroxhel për mbulimin e plagëve të krijuara nga djegia.
Studiuesit e qendrës shkencore të Agjensisë së energjisë atomike të Iranit arritën të prodhojnë radiomedikamentin e ri të quajtur P-32 i cili nëpërmjet ndërhyrjes kirurgjikale injektohet në zonën e tumorit në mëlçi duke ndikuar dukshëm në zhdukjen e qelizave kanceroze.
Mëlçia është burimi kryesor i përhapjes së qelizave kanceroze në pjesët e tjera të trupit. Gjithashtu studiuesit e qendrës shkencore të Agjencisë së energjisë atomike të Iranit prodhuan një hidroxhel të ri për mbulimin e plagëve të shkaktuara nga djegia duke shfrytëzuar elektrone shumë të shpejtë që bëjnë të mundur kurimin e shpejtë të lëkurës së dëmtuar

KOMENTE