English

Felix Baumgartner, aventurë për rekord botëror (FOTO)

Felix Baumgartner është më shumë se në gjysmë të rrugës drejt qëllimit të tij për të vendosur një rekord botëror në kërcim së larti në ajër.
Ai është duke synuar për një lartësi 23 milje këtë verë. Procesverbali deri tani është 19.5 milje.
Z. Baumgartner ngriti jashtë të enjten për një kërcim provë nga Roswell, New Mexico, në bordin e një tullumbace 100-këmbë helium. Ai hipi në brendësi të një kapsule nën presion 13.6 milje lart në ajër - dhe pastaj u hodh.

"Pamja është e mahnitshme, më e mirë se sa kam menduar" tha zoti Baumgartner pas kërcimit praktik.
Prova e së enjtes ishte një test dhe për kapsulën apo balonin e tij.

Fluturimi i tij monitorohet nga Nasa.

KOMENTE