English

Tomislav Nikoliç i interesuar të bashkëpunojë me Koshtunicën për rrëzimin e Tadic

Partia Progresiste Serbe (SNS), Tomislav Nikoliç është duke shpresuar për zgjedhjet presidenciale, si dhe të mposhtë Partinë Demokratike (DS) Boris Tadiç.
Ai shtoi se në qoftë se SNS merr shumicën e votave, ai së pari do të bisedojë me Partinë Demokratike të Serbisë (DSS), Vojislav Koshtunicës.

"Ne do të hapim një dialog të sinqertë dhe të hapur në lidhje me Serbinë, ne duam dhe nëse ne mund të ndryshojmëë atë në vitet që vijnë. Unë besoj se, përkundër të gjitha dallimeve politike, ne mund të arrijmë një marrëveshje për të rrëzuar qeverinë aktuale e cila është duke shkatërruar Serbinë",tha Nikoliq tha për të përditshmen Vecernje Novosti.

I pyetur se si ai ishte planifikuar për të kapërcyer dallimet me DSS-së në lidhje me BE, kreu i SNS, tha se ai ishte gati për të diskutuar të gjitha të mirat dhe të këqijat, duke shtuar se SNS është e prirur për politikën e neutralitetit.

Nkolić theksoi se kjo "është për qytetarët e Serbisë të vendosin dhe jo për të huajt" se kush do të formojë qeverinë me SNS.

"Sa për çështjen komplekse të Kosovës, veprim i vetëm racional që ne mund të bëjmë është të sjellim së bashku të gjithë politikanët, elitën intelektuale dhe krerët serbë në Kosovë dhe Metohi dhe të përcaktojmë linjat e kuqe të politikës së përbashkët. Dhe asnjë rezultat mund të arrihet nëse ne marrim një qëndrim të unifikuar për këtë çështje vitale kombëtare ", përfundoi ai.

KOMENTE