English

Ushtrimet në palestër nxitin orgazmën te femrat

Shumë gra që frekuentojnë palestrën dhe kanë përvojë në të shprehen që është një vend i pazakontë me efekte anësore lidhur me kënaqësinë seksuale.

Gratë kanë raportuar se ato kanë përjetuar dhe orgazma gjatë kryerjes së disa ushtrimeve të ndryshme në palestër.

Për herë të parë si rast është raportuar në vitin 1953, por shkencëtarët pak informacion kanë, lidhur me ushtrimet e palestrës që shkaktojnë orgazmën shprehen
shkencëtarët e universitetit të Indianës.

Studiuesia Debby Herbenick ka anketuar qindra gra të moshës 18-63 vjeç dhe ka marrë përgjigje pozitive nga ato lidhur me ushtrimet nxitëse të orgazmës gjatë stërvitjes në palestër.
Ushtrimet që nxitin orgazmën janë:
Ushtrime të barkut me: 51,4 përqind
Pesha: 26.5 përqind
Yoga: 20 përqind
Biçikleta: 15.8 përqind
Vrapimi në pistë : 13.2 për qind
Ecje : 9,6 për qind

"Këto të dhëna janë interesante për shkak se ata sugjerojnë se orgazm nuk është domosdoshmërisht një ngjarje seksuale, dhe ato mund të na mësojnë më shumë rreth proceseve trupore.

KOMENTE