English

A duhet që një femër të bëhet nënë në moshën 50 vjeç?

Nëna më e re britainike por e vjetër për të patur fëmijë, ka thënë ise ka ndier keqardhje për të patur një fëmijë në moshën 57 vjeçare. Ajo ka pranuar për herë të parë se ishte një 'gabim' që nuk ka patur fëmijën e saj të parë më shpejt.
Duke folur katër vjet pas lindjes, Sue Tollefsen zbuloi kohët e fundit se ajo nuk qe në gjendje të kujdeset për vajzën e saj Freya, pas ajo u sëmur nga një infeksion i gjakut e cila e bëri atë të paaftë.
Mësuese në pension, tani 61 vjeç, tha se përvoja e sëmundjes së saj e ka bërë atë të kuptojë se ajo nuk mund të jetë gjallë për të parë vajzën e saj të rritur.
Ajo edhe tani beson se 50 duhet të jetë mosha që duhet mbyllur muhabeti i të pasurit fëmijë.
Mis Tollefsen tha: "Është kaq e vërtetë që ju të mësoni nga gabimet e tua"
Ajo ka qënë shumë e sëmurë dhe përfundimisht e pranoi se ajo nuk mund të shohë vajzën e saj kur të rritet dhe se në moshën 50 vjeç nuk mund të diskutosh më për fëmijë.

Vajza erdhi në jetë me mënyrën e farëzimit Invitro (IVF) ku ajo përdori një vezë donatore dhe spermën e burrit të saj i cili tani është ndarë nga Tollefsen.
Nëse ajo nuk do të jetojë më, kujdesjen e vajzës ja ka besuar mbesës së saj në Norvegji pasi burri i saj është i zënë me punën, por vetëm do të përgjigjet për detyrimet e tija dhe ta takojë sa herë që ai të mundet.

KOMENTE