English

Sulltan Nevruzi, ditëlindja e imam Aliut (VIDEO)

Sikurse vëllezërit e tyre në mbarë botën, besimtarët bektashinj në Shqipëri kanë festuar sot ditën e Sulltan Nevruzit.
Në këtë ditë kremtohet ditëlindja e imam Aliut dhe ndryshe njihet nga besimtarët bektashinj si dita e rilindjes së madhe.Në fjalën e mbajtur para selisë së kryegjyshatës botërore, kreu i bektashinjve, kryegjyshi botëror Haxhi Baba Edmond Brahimaj tha se dita e Sulltan Nevruzit është një ditë e re, dita ku të gjitha qeniet e gjalla i falen Zotit dhe njerëzve iu shtohet dashura për Zotin, për paqen dhe për mirësinë.
697

KOMENTE