English

Të jetosh jetën me një zemër të re (FOTO)

Joe Matthews u zotua se do të jetojë për të dy zemrat. Për veten e tij dhe për personin që i dha zemrën e tij.

Joe Matthews 25 vjeçar është një sportist që merret me kërcimet në ajër dhe lojtar Rugby.

Ai ishte ankuar për marrje fryme dhe pasi bëri analizat e zemrës në moshën 19 vjeçare duhej të operohej urgjent dhe që duhej të bënte transplant të zemrës.

Pas transplantit nga një donator anonim, ai u shërua plotësisht dhe duke shkruar një letër familjarëve të donatorit se ai do të jetojë jetën për të dy.
Mjekët e këshilluan që duhet të jetë i kujdesshëm për pjesën tjetër të jetës por ai pas vitit të parë të operacionit ai fitoi maratonën e parë.
Dhe tani, 5 vjet më vonë, mendohet të jetë njeriu më i shpejtënë Britani në zemrën e tij të dytë, pas përfundimit të 100 metrave në një 11.06 sekonda.
Ai i është bashkuar edhe një ekip regbi, pavarësisht se ka paralajmëruar se kurrë nuk do të luajë përsëri, por ai ka përfunduar një kërcim parashutë nga 18.000-metra.
Hobi të tij të tjera përfshijnë surfing snowboarding, dhe biking malore.

KOMENTE