English

Teqeja e Dervish Hatixhesë feston 20 vjetorin e saj

Teqeja e Dervish Hatixhesë ka mbushur plot 20 vjet që nga rihapja e saj përsëri pas rënies së regjimit komunist.

Lidhur me këtë është mbajtur në Tiranë një simpozium shkence dhe spiritualiteti.

Gruaja që mbron me fanatizëm vlerat që mbart kjo teqe në qëndër të Tiranës, nënë Rukija shpjegon se sipas Historisë Dervish Hatixheja ka besim shume të madh tek gratë dhe kjo është arsyeja e tradites se Teqesë, që në të, nuset u shërbejnë njerëzve nga ana shpirterore dhe tradita vazhdon, nënë Rukija e lodhur nga mosha, ia lë këtë pasuri në duar të sigurta, nuses së djalit të saj dhe ndihet e lumtur dhe e sigurtë për këtë vazhdimësi.

KOMENTE