English

8 vjeç dhe pi 20 cigare në ditë (FOTO)

Aldi Ilham, nga Sukabumi, Indonezi ka tronditur botën perëndimore pasi ai edhe pse është 8 vjeç pi 20 cigare në ditë.

Por kjo nuk është e re për të pasi ai ka filluar duhanin që në moshën 4 vjeç.
Në Indonezi vlerësohet se rreth një milion fëmijë nën moshën 16 pijnë duhan, dhe se një e treta e fëmijëve indonezianë provojnë duhanin para moshës 10 vjeç.

Djali po trajtohet bamirësisht për lënien e duhanit por trupi i tij është bërë tepër i varur sa ai ka dëmtuar rëndë dhe një pjesë të organeve të tij jetësore.

Indonezia, vendi i katërt më i populluar në tokë, duket që është në kthetrat e një zakoni, të duhanit të pakontrolluar.
Në Indonezi, ajo është krejtësisht ligjore për një fëmijë të çdo moshe për të blerë duhan dhe cigare.

KOMENTE