English

Dëshironi një gjumë të ëmbël? Blini një i Phone App special

Shumë njerëz kanë probleme me gjumin, madje mund të themi nga të gjitha moshat. Por kur kanë dhe një punë plot me stres duhet që gjumi të bëhet me të vërtetë i mirë meqëllim që të jemi të freskët për të punuar të nesërmen.

Shumë teorira të ushqimit thuhen për të bërë një gjumë të qetë, por dhe zhvillimi teknologjik nuk mund të rrijë pas.

Si i tillë është hedhur në treg një pajisje iPhone app e cila ndihmon përmes muzikës së saj që mund të jetë e ndryshme, në infuencimin e gjumit të rehatshëm.

Ndërsa kjo mund të tingëllojë më tepër si një komplot ogurzi nga një film fantastiko shkencor, profesor Richard Wiseman, i cili ndihmoi në zhvillimin e programit, beson se mund të ndihmojnë ata që vuajnë nga çrregullime të gjumit ose depresioni.
Psikolog i Universitetit Hertfordshire planifikon të mbledhë mijëra të dhëna nga përdoruesit e app, si pjesë e një eksperimenti në masë për Festivalin Ndërkombëtar të Shkencës në Edinburg për të gjetur se sa lehtë është për të ndikuar në ëndrrat.

App, i quajtur Dream: ON, është i lirë dhe mund të shkarkohet nga përdoruesit e iPhone që nga sot. Një version Android është planifikuar për më vonë gjatë vitit.
Para se të shkojë në shtrat, përdoruesi zgjedh kohën që ata duan të zgjohen dhe zgjedh skenarin ideal të ëndrrave të tyre.

Ata pastaj fytyrën e tyre të telefonit e vendosin poshtë në dyshek - në mënyrë ideale në afërsi të kokës së tyre - dhe ai përdor një sensor lëvizje për të zbuluar kur ai që fle është duke ëndërruar.

Madje në këtë pajisje janë regjistruar dhe zëra të politikanëve apo aktorëve të famshëm. Midis tyre është dhe ai i Barack Obamës

KOMENTE