English

Facebook është duke blerë Instagram për 1 bilion dollarë

Facebook ka njoftuar se është duke blerë Instagram - rrjetin popullor photo-sharing app smartphone.

Facebook paguan 1 bilion dollarë, para të gatshme dhe aksione për marrjen e kontrollit.

Instagram nisi vetëm në tetor të vitit 2010 - fillimisht vetëm për iPhonepërpara se të kishte një ofertë javën e kaluar në app Android.

Shefi ekzekutiv i Facebook, Mark Zuckerberg ka premtuar të vazhdojë të zhvillojë Instagram si një degë të veçantë, duke lejuar që ajo të postohet ne rrjetet rivale.

Aplikacioni është pa pagesë dhe lejon përdoruesit për të aplikuar 17 filtra në fotot që ata marrin - si ndryshimin e balancës së ngjyrave përpara se ta shkarkojnë apo dërgojnë diku foton..

Instagram është jashtëzakonisht popullor. Firma thotë se ajo ka më shumë se 30 milion përdorues dhe më shumë se 5 milionë piktura të reja çdo ditë.

Paul Kedrosky, një investitor i teknologjisë dhe autor i blog lakmia infektive, i tha BBC-së: "Unë e kuptoj Instagram ka 13 të punësuar - kështu që një marrëveshje e tillë është më e shtrenjtë në historinë e biznesit që unë mund të mendoj".

KOMENTE