English

23 prilli Dita Ndërkombëtare e Librit

23 prilli është Dita Ndërkombëtare e Librit dhe e të drejtave të autorit.
Por gjithashu kjo ditë është e shënuar pasi kanë ndodhur ngjarje që kanë të bëjnë me kokat e letërsisë botërore.

Në 23 prill 1616, ka vdekur Migel de Servantes, ndërsa ka lindur Uilliam Shekspiri.

UNESCO ka si qëllim që të nxitë leximin e librit nga të gjithë dhe sidomos nga të rinjtë që sa po vijnë dhe po behen të varur nga elektronika si dhe të promovojë mbrojtjen e pronës intelektuale nëpërmjet mbrojtjes së të drejtave të autorit.
Vendimi për shënimin e Ditës Ndërkombëtare të Librit është marrë në Konferencën e Përgjithshme të UNESCO-s më 1995 në Paris

KOMENTE