English

Sarkozy dhe Hollande fyejnë publikisht njëri tjetrin

Presidenti francez Nicolas Sarkozy dhe sfiduesi i tij Fransua Hollande kanë shkëmbyer fyerje në debatin e tyre të vetëm televiziv të fushatës zgjedhore.

Presidenti e quajti zoti Hollande një "përgojues", ndërsa rivali i tij tha se zoti Sarkozy është shmangës i përgjegjësive të tij.

Sarkozi mbrojti rekordin e tij dhe tha se ai kishte mbajtur Francën nga recesioni. Por zoti Hollande tha se Franca po kalon një "krizë serioze" dhe ishte duke luftuar me rritje tepër të ngadaltë.
Analistët thanë asnjë kandidat nuk fitoi në një goditje nokaut - e cila mund të jetë në favor të z Hollande, i preferuar për votën e së dielës.

Sondazhet e opinionit tregojnë se kandidati socialist ka një kryesim prej shtatë pikë.

Z. Hollande tha se ai do të punojë për të ndihmuar ata në nevojë, duke thënë se ata "me privilegje" ishin të mbrojtur nga Sarkozi.
"Unë do të jem një president për drejtësi, sepse ne jemi duke kaluar një krizë të rëndë që godet në mënyrë të veçantë më modestët prej nesh, njerëzit më të vështirë të punës, ata që janë më të rrezikuar."

Ai e akuzoi zotin Sarkozy për dështimin e marrjes së përgjegjësive për vështirësitë ekonomike që Franca po vuan duke fajësuar atë,për përfshirjen e vendit në krizën ekonomike globale.
Z. Hollande tha se nivelet e papunësisë kanë qenë "një rekord" dhe të referuara në degradimin e vlerësimit të kreditit të Francës.

Presidenti gjithashtu e akuzoi zotin Hollande se përfaqëson vetëm sindikatat, në vend dhe jo të gjithë Francën.
"Kjo është e lehtë për ta thënë madje shumë e bukur, por bashkimi i njerëzve, duhet vënë në praktikë, gjë që është tepër e vështirë" tha ai.

Debati u transmetua nga disa kanale për disa orë dhe një e treta e francezëve ishin të interesuar për ta ndjekur emisionin.


KOMENTE