English

Fushë-Krujë. Alarmante ndotja e mjedisit (VIDEO)

A keni shkuar ndonjëherë në Krujë apo Fushëkrujë? A keni vënë re smogun që e rrethon këtë zonë që vjen nga ndezja e furrave të gëlqerës, që faktikisht janë kthyer në djegie të ndryshme si djegien e plastikes, gomave dhe mbetjeve të tjera që përdoren për të prodhuar gëlqere në menyrë artizanale.
A është kjo Shqipëria e pastër që promovohet kudo për të tërhequr turistët?
Dhe aq më tepër në një qytet ku është i pari në lisën e vendeve turistike që një turist vendos.
Ku smog që tashmë nuk i ndahet kësaj zone është një helm vrasës, pasi është mjaft toksik për të gjithë zonën pse jo dhe për kryeqytetin Tiranë.
Ministria e Mjedisit dhe Agjensia Rajonale e Mjedisit kanë caktuar një inspektor që ndjek vetëm çështjen e furrave të gëlqeres që djegin goma dhe plastike, për t'i ndaluar ato.
Le të shohim se çdo të bëhet.
961

KOMENTE