English

Darka e gatuar nga një vullkan aktiv

Një restorant në ishujt Kanarie bën barbequing në një model krejt të ri.

Në vend që të përdorë si burim zjarrin apo energji elektrike apo gazi natyror, kuzhinieri El Diablo e ngrohur mishin e tyre në lidhje me një vullkan ende aktiv.
Mbi një gropë basalt rrethore me ngrohje natyrore të tokës në sipërfaqe, ku temperaturat shkojnë në mes 400C dhe 600C ai ka vendosur një zgarë të improvizuar dhe e ka mbushur me mishra pule, peshk etj.
El Diablo shef kuzhine i vendos të gjitha mishrat mbi sobën gjeotermale, për përdorim në enët tradicionale Canarian.
Vullkan-i fuqishëm i kuzhinës është ndërtuar nga arkitekti lokal Manrique Cesar në vitin 1970 si pjesë e një komisioni për të ndërtuar një restorant në Malet e zjarrit, të vendosura në Timanfaya, Park Kombëtar në ishullin e Lanzarote. Në pamundësi për të hedhur themelet për shkak të ngrohjes së terrenit, ai dhe shokët e arkitektë shtuar nëntë shtresa të gurëve basalt për të shërbyer si baza e restorantit, duke lënë një pjesë të tij të hapur për të lejuar daljen e të nxehtit.
Sot, dritaret e kateve të restorantit të ofrojnë pamje panoramike, kone, kratere dhe fushat e zeza të lavës. Peizazhi ka mbetur praktikisht i pandryshuar që nga shpërthimi i fundit 1824, në sajë të reshjeve minimale dhe mbrojtjen nga qeveria.

KOMENTE