English

Do donit të luanit me macen e të dashurit në kafe publike?

Më parë kafeneja ku mund të shkoje për të pirë dhe të luaje me macet ishte parë në Tajvan më pas në Tokio, Japoni.

Çdo klient përveç pijes që merrte do të paguante edhe për kohën që do të luante me macet.
Pra se të luante me macet, klienti duhej t'i lante duart për moshapjen e mikrobeve dhe nëse macet flinin nuk duhej t'i shqetësonte edhe pse ai donte ti përkëdhelte.

Tani, Austria është vendi i tretë të ketë kafenete mace. (Tajvan ishte në fakt i pari që hapi një të tillë). Pas tre vjetësh negociatash me zyrtarët e qytetit, një kafene mace e quajtur Café Neko (që do të thotë "CAF cat" në Japonisht) u hap në Vjenë javën e kaluar. Aktualisht janë pesë mace, që u morrën nga strehimoret e kafshëve, në dispozicion për ndërveprim të konsumatorit në Café Neko.

KOMENTE