English

Eurovision 2012. Grupet e të drejtave të njeriut rritn presionin deri në Baku

Grupet e të drejtave të njeriut janë duke i bërë thirrje organizatorëve të Eurovizion 2012 për t'i bërë presion shtetit pritës të këtij viti, Azerbajxhan, mbi trajtimin e kundërshtarëve të saj politikë.

Autoritetet janë akuzuar për burgosjen e një numri të madh të njerëzve të opozitës dhe kanë rrahur dhe gazetarët.

Vetëm një javë na ndan konkursi dhe gjendja nuk paraqitet e mirë, ndërkohë muzikantë që flasin kundër presidentit janë bërë objektiv i fundit.

KOMENTE