English

Siri. Shpërthim pranë eskortës të OKB-së

Një shpërthim ka goditur një kamion ushtarak sirian që shoqëronte një eskortë të vëzhguesve të OKB-së afër qytetit të Deraa, vetëm disa sekonda, pasi personeli i OKB-së kishte kaluar.

Kreu i ekipit të OKB-së, Gjeneral Major Mood Robert, ishte në eskortë, por as ai dhe as ndonjë prej vëzhguesve të tjerë nuk janë lënduar.

Dëshmitarë thanë se të paktën tre ushtarë siriane u plagosën. Një raport tha se dritaret e kamionit u shpartallua.

Vëzhguesit janë në Siri si pjesë e planit të përbashkët të UN-Arab League për paqen që filloi vendosjen muajin e kaluar.

Tani ka rreth 30 vëzhgues në Siri, por prania e tyre nuk ka pasur asnjë efekt për të shuar dhunën.

Një gazetar i Associated Press udhëtonte në eskortë të OKB-së dhe tha se shpërthimi shpërtheu nga dritaret e kamionit ushtarak dhe shkaktoi një pendë tymi të zi të trashë.

Nuk është e qartë se kush ishte pas shpërthimit pavarësisht nga një armëpushim i vendosur mes forcave qeveritare dhe të opozitës.

KOMENTE