English

Izraeli kthen eshtrat e trupave palestinezë

Izraeli i ka dorëzuar autoriteteve palestineze 91 palestinezët që mbetën të vrarë në kryerjen e sulmeve kundër Izraelit.

Eshtrat përfshijnë bombardues vetëvrasës dhe militantë që vdiqën në operacione qysh nga 1975.

Riatdhesimi i trupave është pjesë e një marrëveshje për t'i dhënë fund një grevë urie masive nga qindra të burgosur palestinezë në burgjet izraelite.

Zyrtarët izraelitë thonë se transferimi është një gjest në ndërtimin e besimit.

Arkivolet përmbajnë eshtrat, të cilat ishin varrosur në një varrezë ushtarake izraelite si "luftëtarë armiq", u dorëzuan në agim.
Kreu i komitetit palestinez të përgjithshëm për çështjet civile tha se 79 ishin transferuar në Ramallah, dhe 12 në Gaza.

Ceremonitë e veçanta do të mbahet më vonë, para se trupat të varrosen përsëri.
Sipas mediave izraelite, Hamasi do të mbajë një shërbim të plotë ushtarak për mbetjet në Gaza, ku çdo arkivol do të përshëndetet me 21 të shtëna armësh. Ata pastaj do të shpërndahen në qytetet e tyre për varrim.

KOMENTE